torsdag 20 mars 2014

Lukinzine om Bombs Of Hades "Recoil..." 7"

Lukinzine om Bombs Of Hades "Recoil..." 7"!

Bolag/Distributör: De:Nihil

Utgivningsår: 2014

Format: 7″

Betyg: 7/10

Västeråsbördiga Bombs of Hades är något snåla på sin senaste giv, Recoil in Horror, då den endast innehåller ett spår på vardera vinylsida.
Samtidigt är det smart eftersom det oftast lämnar lyssnaren med en mersmaksframkallande hunger istället för en gäspinnefattande mättnad.
Titelspåret känns egentligen inte som något nytt under Bombs of Hades-solen utan skulle med all enkelhet kunna vara ett albumspår.
Jag gillar det direkta men ändå drypande tunga upplägget som slår sig igenom hela låten fram tills det bryts av vid ryggraden för att lämna plats åt ett riffande som sätter ribban för resten av låten. De olika partierna som Recoil in horror är uppbyggd av är så pass bra att andra band troligtvis hade gjort tre låtar av dem, och det är exakt där som Bombs of Hades storhet ligger. Genomarbetade låtar som tål en grundlig genomlyssning flera gånger om.

Att B-sidan ger oss bandets tolkning av Black Sabbaths Over and over, ni vet den som avslutar den klassiska plattan Mob Rules, känns helt rätt. De ger den något mer tyngd i både riff och rytm, men håller det ändå på samma krypande nivå som originalet. Det ger också låten en extra tyngd just för att Black Sabbath per definition är tyngd, och i Bombs of Hadescementskor blir det så mycket mer av det goda att man bara sluter ögonlocken och stilla låter sig krossas av det som väller ut ur högtalarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar