tisdag 30 augusti 2011

Great Illegal By Choice review in Lukinzine (in swedish)

Mr Ramon Lukinzine har reccat Illegal By Choice!
(great Illegal By Choice review by Mr Ramon Lukinzine)

Bolag/Distributör: De:Nihil
Utgivningsår: 2011

Format: 7"

Betyg: 8/10

Sommarens viktigaste EP släpptes nog av De:Nihil Records, som på kort tid har blivit fullfjädrade veteraner på bolagsscenen med tanke på hur frekvent de spottar ur sig skivor. Och det är inte vilka skivor som helst! Illegal By Choice är en stöd-EP för organisationen Ingen Människa Är Illegal (IMÄI), och som om inte det vore köpskäl nog, så är de involverade banden löjligt bra!
Vad sägs om helt nya låtar med inga mindre än Victims, Kvoteringen, Asta Kask, Meanwhile, Demenzia Kollektiva och Alert! Alert!? Jag tänkte väl det! 
Victims inleder med låten Trapped, som i sann Victims-anda d-taktar sönder allt i sin väg. Därefter kängar Kvoteringen vidare med Du kan inte vinna, och skitigare än så här blir det bara inte, vilket i sin tur gör att Demenzia Kollektivas mer melodiska spår Odio välkomnas mycket varmt. 
Meanwhile ger sig i kast med Riistetyts Totuus esiin, och får mig att vilja gräva fram alla tänkbara Meanwhile-skivor direkt. Avslutningsvis bjuder polska Alert! Alert! på halvtråkig anarkocrust, medan Asta Kask kör en cover på Lalla Hanssons Han gav upp alltihopa.
All som allt så är den här plattan ett måste, oavsett om du gillar punk eller inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar